Ser koryciński

Baza znalezionych fraz

Nawet zdrajca może się poprawić. Znam jednego któremu się to udało.

Ser koryciński
ZBIERAM ZAMÓWIENIA NA SERY KORYCIŃSKIE!!!

Robię przepyszne sery korycińskie z różnymi dodatkami ze świeżutkiego mleka prosto od krowy - ser robiony w dniu dojenia! Wielkości i smaki różne... z orzechami, czarnuszką, bazylią, kolorowym albo cytrynowym pieprzem, z ziołami prowansalskimi, oregano, czarnuszką, żurawiną i bez dodatków - co kto lubi... Świeżutkie i pyszne! Samo zdrowie... Zapraszam!!!
Link: olx.pl/oferta/CID628-IDer6r1.html



Agroturystyka,wynajem pokoji lub całego domu,wyżywienie
Sidra-piękna turystyczna miejscowość,wkoło lasy,jeziorka,rzeka,bogactwo zwierząt i roślin,jeziorka zasilane rzeką Sidrą,w której ostatnio odnaleziono małża żyjącego tylko w b.czystych wodach,basen w sezonie, do dyspozycji cały dom 120 m2 dla Państwa ,z wyposażoną w pełni kuchnią,z salonem,z tv,video,radiem,ilość miejsc do spania 10.Łazienka z prysznicem i wanną,pralka,zmywarka.Taras z meblami,ok400m2 podwórza z trawnikiem.Duży grill,parasol,leżaki.Możliwość przygotowania regionalnego jedzenia-kartacze,kołduny,uszka,słonina solona z beczki,ser koryciński,alkohol domowy-księżycówka,duch puszczy.Do dyspozycji kajak,narty biegowe,blisko 4km stadnina koni małopolskich ReszkowceCena dom 250 za dobę,w sezonie (czerwiec-sierpień oraz święta i Sylwester)300 zł.
Link: olx.pl/oferta/CID3-IDd6Vrh.html


ser jak koryciński i ser wędzony
Mam do zaoferowania własnoręcznie wykonany podpuszczkowy ser dojrzewający. Wspaniały, świeży ser podpuszczkowy z krowiego mleka, bez żadnych dodatków typu E.

W skład sera wchodzi wyłącznie mleko, podpuszczka, sól niejodowana, w której ser jest przez 4 godzin „kąpany” oraz wg uznania zioła.

Mleko pochodzi bezpośrednio od krów, które hodowane są naturalnym pokarmem na podlaskiej wsi. Serek ma formę okrągłego bochenka, o średnicy 12 cm (to jest mały) i średnicy 16 cm (to jest duży).

Ser można podzielić na kawałki i zamrozić, bądź przechowywać w lodówce, dzięki czemu z każdym dniem odkrywa się jeszcze lepszy smak sera, który powoli dojrzewa.

Doskonale smakuje sam, jako dodatek do sałatek, można je wykorzystać również do stworzenia wspaniałej deski serów, do kanapek, lub po dłuższym leżakowaniu do sosów, zapiekanek lub pizzy nadając im niepowtarzalny smak.

Ser może być naturalny (bez kąpieli w solance będzie bardziej słodkawy) lub po kąpieli w solance. z dodatkiem czosnku, kminku, czosnku niedźwiedziego, bazylii, suszonych pomidorów, orzechami włoskimi, z miodem(na słodko) i orzechami włoskimi, mieszanek ziół prowansalskich, bądź wg uznania. Sery robię na bieżąco,

Zamówienia realizowane są na bieżąco, więc sery są świeże i można je długo przechowywać. Czas produkcji sera nie wędzonego wynosi 2-3 dni

Preferowany odbiór osobisty lub wysyłka. Możliwość dowozu na terenie Białegostoku w weekend po umówieniu się telefonicznym.Cena 30 zł/kg sera ala korycińskiego. Ser również wędzimy cena sera wędzonego 40zł/kg. Wychodzą kawałki w cenie około 10-17zł za sztukę
Link: olx.pl/oferta/CID757-ID9xbIW.html


Ser kozi
Sprzedam sery kozie dojrzewające twarde, miękkie oraz twaróg. Produkty pochodzą od kóz alpejskich odżywianych paszą z ekologicznych upraw. Mleko jest bezzapachowe, ma przyjemny słodki smak co rzutuje na jakość sera. Pozyskiwane jest udojem ręcznym od kóz chowanych bezstresowo.

Twaróg jest wytwarzany metodą tradycyjną bez podpuszczki na bakteriach mlekowych - 35 zł/kg.

Ser twardy podpuszczkowy dojrzewający - od 50 zł/kg

Ser typu koryciński - 45 zł/kg

Przy zakupie większej ilości, istnieje możliwość negocjacji cen.

Istnieje możliwość wysyłki w/g cennika poczty polskiej lub

kuriera. Zakupy poczynione w kwocie powyżej 150 zł dostarczymy gratis a przy zakupie pow. 200 zł dodajemy leczniczy grzybek tybetański. Z uwagi na zakłócenia w telefonii komórkowej prosimy także o kontakt pisemny.

Gorąco polecam.
Link: olx.pl/oferta/CID757-ID5CIlF.html


ser koryciński
PRZYJMĘ ZAMÓWIENIA NA SERY KORYCIŃSKIE!!!



Chcesz jeść zdrowo i smacznie?

Nic prostszego!

Zadzwoń- napisz i zamów.

Sery robione ze świeżego mleka prosto od mazurskich krów, zioła ze swojego ogrodu i pasja z jaką powstają sprawi, że pokochasz smak serów korycińskich mojego wyrobu.

Dodatki według zamówienia.



Na słono:

-bazylia

-czosnek

-papryka chili

-czarnuszka

-koperek

-pieprz kolorowy

- szalotka

- tymianek

-pomidor suszony

-pietruszka

-oregano

-sól



Na słodko:

-wiśnie w syropie

-rodzynki

-żurawina

-ananas

-kawałki czekolady

-cukier trzcinowy



wiekości rózne tak jak i kształty.



1KG = 25 zł



Spraw komuś prezent lub miły upominek z Mazur, turyści przyjeżdżający do nas chętnie spróbują na Waszych stołach czegoś, czego w wielkim mieście nie można kupić bez chemii.

Gwarancja smaku i braku konserwantów.

Samo zdrowie... Zapraszam!!!
Link: olx.pl/oferta/CID757-IDg6oGZ.html


HP IPAQ Voice Messenger


Sklep tradycyjny

„Eko-Młociny”

ul. Kasprowicza 119A lok. 4U
(przy stacji metra Młociny)

01-949 Warszawa


sklep@eko-mlociny.pl
665 39 33 39
 
eko-mlociny

Zapraszamy:

Poniedziałek-piątek 10-20
Sobota 10-15

(Wyłącznie tym czasie odpowiadamy na Państwa zapytania oraz prowadzimy realizację zamówień)






Paczka do 30 kg niezależnie od ilości produktów






Wpłata na konto – 13,50 zł
  Przesyłka za pobraniem- 18,00 zł



PRZY ZAMÓWIENIU POWYŻEJ 250 zł - WYSYŁKA GRATIS





Wpłata na konto (w tytule przelewu prosimy wpisać JEDYNIE NICK Z ALLEGRO)

79 1140 2004 0000 3002 4704 8144

Do każdej przesyłki dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.






Witamy w sklepie Eko-Młociny! 





Ser Koryciński naturalny - 250g






Ser Koryciński Swojski - naturalny/śmietankowy


Ser koryciński naturalny to charakterystyczny, słonawy smak.

Doskonale komponuje się z różnymi dodatkami (np. pomidory).


Słynny już ser krowi, wpisany na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi,  prosto z Korycina.


"Ser koryciński – lokalna odmiana sera podpuszczkowego produkowana z niepasteryzowanego mleka krowiego w gminie Korycin na Podlasiu. 

Współcześnie ser koryciński nazywany jest po prostu Swojski, przy czym produkowane są jego odmiany z dodatkami przypraw i ziół, a także czosnku.


Ser formowany jest w spłaszczoną kulę o średnicy trzydziestu paru centymetrów i masie około 3 kg; na wyprodukowanie takiej ilości sera potrzeba około 25 litrów mleka.


Tradycyjnie przenoszono go w drewnianych formach i układano na wymłóconej cepem żytniej słomie w piwnicach, gdzie dojrzewał nawet wiele tygodni.


Obecnie zamiast startych żołądków stosuje się podpuszczkę mleczarską, okres leżakowania także bywa znacznie krótszy. Smak sera korycińskiego zależy zarówno od ewentualnego zastosowania różnych ziół i naturalnych dodatków smakowych, jak i od czasu leżakowania, a nawet od pory roku, w której został wytworzony." - wikipedia.pl


Świeży ser koryciński z wyglądu przypomina nieco ser twarogowy. W miarę leżakowania, dojrzewa, smak staje się nieco bardziej intensywny, a barwa przechodzi w żółtą.


Oferowany przez nas ser krojony jest w kawałki po ok. 250 g.



Skład mleko, sól, podpuszczka.



Z uwagi na zachowanie maksymalnej świeżości produktu pragniemy zaznaczyć, iż istnieje możliwość wydłużenia czasu realizacji zamówienia do max. 7 dni. 

Informujemy również, iż zamówienia zawierające Ser Koryciński realizujemy od poniedziałki do środy (Poczta Polska; kurier UPS/DPD) oraz w czwartki (wyłącznie kurier UPS/DPD).


DATA WAŻNOŚCI

-


WAGA PRODUKTU

250 gr.



wartość odżywcza
w 100 g produktu:








Zobacz nasze pozostałe aukcje:


Strona "o mnie"
Wszystkie aukcje

  


Link: allegro.pl/-i6033917914.html


Mleko kozie, sery
Oferuję mleko kozie oraz wyroby z mleka koziego: sery podpuszczkowe [biały i z przyprawami, np. z kozieradką, suszonymi pomidorami, oregano i bazylią, kolorowym pieprzem...], ricotta, ser koryciński, twaróg, jogurt.

Sery wytwarzane są wyłącznie z mleka koziego z własnego gospodarstwa.



Mleko - 6zł/l

Sery - 40-50zł/kg



Dowóz w okolicach Nowej Soli i Kożuchowa.

Link: olx.pl/oferta/CID757-IDe0yV9.html


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • monissiaaaa.pev.pl
  • Form:

    Wątki

    Nawet zdrajca może się poprawić. Znam jednego któremu się to udało.
    ser AJ rok 1931
    ser Spencer Johnson
    Ser TN stan
    ser przekąski shabby
    Ser GD stan
    ser super prezent
    Ser AK i AX
    ser Spencer
    Ser AE
    ser przekąski
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • odbijak.htw.pl

  • Gdyby ludzie szczerze wyrażali swoje myśli, większość ich musiałaby się kończyć znakiem zapytania. Jerzy Andrzejewski
    Dobre życie przypada w udziale tym, którzy się o nie starają. Lew Tołstoj
    Gdy milczysz, oczy mówią wiele.
    Dobroć, która nie jest bezgraniczna, nie zasługuje na to miano. Jak bardzo trzeba być mądrym, by zawsze być dobrym! Marie van Ebner-Eschenbach
    Esperanto: Nowa mowa. Gorzelski Roman